HWL: Monsterzege van de Nederlandse dames op Chili

Maartje-Paumen-Oranje-2

Zondagmiddag hebben de Oranjedames met ruime cijfers van Chili gewonnen. In de derde wedstrijd van de Hockey World League versloeg de ploeg van Max Caldas Chili met 10-0.

Na tien minuten tekende Sabine Mol voor de openingstreffer. Drie minuten later mochten de Oranjedames aanleggen voor een strafcorner, die Eva de Goede benutte. De Nederlandse toeschouwers waren nog aan het genieten van het tweede doelpunt en de derde treffer lag al in het net. Maartje Paumen verzilverde haar tweede strafbal van dit toernooi. Nog geen honderd tellen later was het weer raak voor de Nederlandse dames. Mol tekende voor haar tweede treffer. Weer mocht Nederland aanleggen voor een korte hoekslag en dit keer was het Paumen die deze kans kon verzilveren. Binnen twintig minuten stond de ploeg van Caldas met 5-0 voor. Maar voor rust was het nog niet gedaan, want Paumen tekende in de 25ste minuut voor de 6-0 en Ellen Hoog deed ook een duit in het zakje.

Caldas verruilde in de rust eerste keepster Joyce Sombroek voor Oranje Zwart-goalie Larissa Meijer, die haar debuut maakte.

In het tweede bedrijf stokte de doelpuntenmachine een beetje, maar na 20 minuten was het weer raak. Hoog maakte haar tweede doelpunt. De machine was inmiddels weer op stoom, want kort daarna wist Kelly Jonker de 9-0 en 10-0 binnen te prikken.

 

Reacties

Je eigen afbeelding bij je commentaar? Ga naar: nl.gravatar.com

K

het was te verwachten maar voor een sport die mondiaal probeert te zijn is het niet goed als er met zulke verschillen gewonnen wordt..

het behoudt van de olympische status, weet je wel??

Tape

Dameshockey is al jaren niet mondiaal, maar dit slaat natuurlijk nergens op.

Sjaak B

@tape

je kunt wel zeggen dat het nergens op slaat wat bovenstaande zegt, maar het is een feit dat deze belachelijk grote uitslagen niet goed is voor welke sport dan ook.

dameshockey moet juist mondialer worden en op deze manier gaat dat niet lukken.

hockey stond niet voor niets op de nominatie om van het olympische programma geschrapt te worden!

tape

@Sjaak B, dat bedoel ik dus dat dergelijke uitslagen nergens opslaan en ik reageer dus niet op bovenstaande reactie.

sjaak b

oh dan zijn we het eens 😉

deze grote krachtsverschillen is eerder zorgelijk dan dat het leuk is..

Je kunt niet meer reageren op dit bericht.